1. Home
 2. Catalog
 3. Xenical (Orlistat)
Kjøp Xenical (Orlistat 120 mg) reseptfritt

Xenical (Orlistat)

Sjukvård på nätet

Hva er Xenical?

Xenical er et reseptbelagt legemiddel som brukes for å hjelpe overvektige personer med å gå ned i vekt. Dens aktive ingrediens er orlistat, som fungerer ved å blokkere opptaket av fett i tarmen.

Virkningsmekanisme av orlistat for vekttap

Orlistat-algoritmen fungerer på en slik måte at den hemmer lipaser, som er enzymer i fordøyelsessystemet. Disse enzymene bryter ned fettet du spiser, slik at det kan absorberes i kroppen. Orlistat «binder» seg til lipaser og hindrer dem i å gjøre jobben sin. Dermed forblir rundt en tredjedel av det fettet du spiser, ufordøyd og utskilles gjennom avføring.

Generisk Orlistat og Alli

Historisk sett ble Xenical først utviklet av det sveitsiske legemiddelfirmaet Roche. Det ble godkjent for bruk i USA og EU for en god stund siden og har vært et populært slankemiddel over hele verden siden den gang. Legemidler med samme virkestoff inkluderer Alli, som er en lavdoseversjon av Xenical som er tilgjengelig uten resept, og generiske versjoner av orlistat, som er tilgjengelige i mange land.

Dosering: Orlistat 60 mg og 120 mg

Orlistat kommer i to doseringsalternativer: 120 mg og 60 mg. Den høyere dosen på 120 mg er vanligvis foreskrevet av leger til personer som har et kroppsmasseindeks (KMI) på 30 eller mer, eller en KMI på 28 eller mer sammen med andre helseproblemer knyttet til overvekt, som type 2-diabetes eller høyt blodtrykk. Den lavere dosen på 60 mg er tilgjengelig uten resept og er ment for personer som ønsker å gå ned i vekt, men som kanskje ikke oppfyller kriteriene for den høyere dosen.

Den viktigste grunnen til at det finnes to doseringsalternativer er å gi fleksibilitet og for å tilpasse behandlingen basert på individets helsebehov og vekttap mål. I tillegg, ved å gjøre den lavere dosen tilgjengelig uten resept, har flere personer tilgang til vekttap-hjelp.

Buy Xenical (Orlistat) in Norway

I Norge kan Orlistat, både merkevaren og den generiske versjonen, kjøpes på apoteket. Reseptfri Orlistat kan også kjøpes online fra visse nettsteder, forutsatt at du oppfyller visse helsekriterier.

Kjøp online

For å kjøpe disse vektreduksjonsmidlene online, anbefales det å handle fra pålitelige nettapotek som er registrert og godkjent av relevante helsemyndigheter. I Norge skal dette være Statens legemiddelverk, mens i Storbritannia er det Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), og i EU er det European Medicines Agency (EMA). Å kjøpe fra slike nettsteder sikrer at du får en sikker og effektiv medisin.

Kjøp uten resept (reseptfritt)

Det er noen plattformer på internett som tilbyr muligheten for fjernrådgivning fra en lege. Disse tjenestene kan hjelpe deg med å avgjøre om Orlistat er riktig for deg. Disse plattformene vil stille en rekke helse- og livsstilsrelaterte spørsmål, og basert på svarene dine vil en lisensiert helsepersonell avgjøre om Orlistat passer for deg.

Pris

Prisen er ikke et kriterium for valg av legemiddel. Prisen på Xenical og Orlistat 120mg er omtrent den samme. Alli er litt billigere, men det passer ikke for alle mennesker. Hvis du er overvektig, vil du sannsynligvis trenge en høyere dose og resept fra lege.

Når du bestiller online, betaler du ikke separat for legens råd og levering. Prisen du finner på nettplattformens nettside er endelig og inkluderer de ovennevnte tjenestene.

Hvordan ta Xenical riktig

For å sikre optimal og sikker bruk av medisinen, følg de anbefalte retningslinjene fra helsepersonell. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du tar Xenical riktig:

 1. Konsultasjon: Før du begynner med vekttapsmedisiner, bør du rådføre deg med helsepersonell for å diskutere dine vekttapsmål, sykehistorie og nåværende medisiner. Dette vil bidra til å bestemme det mest passende alternativet for deg.
 2. Dosering: Følg de foreskrevne doseringsinstruksjonene gitt av helsepersonell. Vanligvis tas Xenical oralt tre ganger om dagen, sammen med hvert hovedmåltid som inneholder fett.
 3. Tidspunkt for inntak: Ta Xenical sammen med måltidene eller innen en time etter at du har spist. Hvis du går glipp av et måltid eller måltidet ikke inneholder fett, kan du hoppe over den aktuelle Xenical-dosen.
 4. Kostholdshensyn: Oppretthold et godt balansert, kalorifattig kosthold mens du tar Xenical. Legg vekt på å konsumere en rekke næringsrike matvarer som frukt, grønnsaker, fullkorn og magre proteiner. Begrens fettrike måltider, ettersom Xenical virker ved å hemme absorpsjonen av fett i kosten.
 5. Væskeinntak: Hold deg tilstrekkelig hydrert ved å drikke rikelig med vann i løpet av dagen. Sikt etter minst åtte kopper (64 gram) vann daglig, med mindre annet er anbefalt av helsepersonell.
 6. Konsistens: Det er viktig å ta Xenical regelmessig som foreskrevet av helsepersonell. Å følge behandlingsplanen konsekvent vil gi de beste resultatene.

Tabell over bivirkninger

Her er en tabell som skisserer potensielle bivirkninger forbundet med bruk av medisinen:

BivirkningerBeskrivelse
Gastrointestinale problemerOljete flekker, flatulens, magesmerter, diaré og kramper.
Fet avføringØkt fettinnhold i avføring, fet eller fet avføring.
Endringer i avføringHaster, økt hyppighet og inkonsekvent avføringskonsistens.
HodepineMild til moderat hodepine kan forekomme under behandlingen.
InfeksjonerNoen personer kan oppleve øvre luftveisinfeksjoner.
Lavt blodsukkerSjeldne tilfeller av hypoglykemi er rapportert.
LeverproblemerSjeldne tilfeller av alvorlig leverskade er rapportert.

Alternativer til Orlistat for vekttap

 1. Semaglutod (Wegovy): En av de mest effektive slankeinjeksjonene som er tilgjengelige for øyeblikket. De er imidlertid ikke egnet for alle pasienter.
 2. Fentermin: En reseptbelagt medisin som undertrykker appetitten, ofte brukt i kombinasjon med diett og trening for kortsiktig vekttap.
 3. Liraglutid (Saxenda): En injiserbar medisin som hjelper til med kronisk vektkontroll ved å redusere appetitten og øke metthetsfølelsen.
 4. Bupropion og naltrekson (Mysimba): En kombinasjonsmedisin som retter seg mot appetitt og sug. Bupropion reduserer appetitten, mens naltrekson bidrar til å håndtere alkohol- og opioidavhengighet.
 5. Fentermin-Topiramat (Qsymia): Denne kombinasjonsmedisinen reduserer appetitten og øker metthetsfølelsen. Fentermin undertrykker appetitten, mens topiramat fremmer vekttap.

Gjennomgang av pasientuttalelser

Pasienter har delt sine positive erfaringer med Xenical og fremhevet dets effektivitet i deres vekttap. De uttrykte tilfredshet med resultatene og rapporterte om minimale bivirkninger. Xenical har hjulpet dem med å utvikle sunnere spisevaner, redusere søtsuget og oppnå et jevnt vekttap. Disse vitnesbyrdene gjenspeiler den transformerende effekten Xenical har hatt på deres generelle velvære, og gir en trygg og effektiv løsning for deres vekttapsmål.

FAQ

1. Kan Xenical brukes sammen med andre vekttap medisiner?

Bruk av flere vekttap medisiner sammen skal kun skje under veiledning fra en kvalifisert helsepersonell. Det er fordi kombinasjonen kan føre til uforutsette bivirkninger eller interaksjoner.

2. Er Xenical trygt for langtidsbruk?

Xenical (Orlistat) har blitt studert for bruk over lang tid, og det er generelt sett trygt. Men det er viktig å diskutere langtidsbruk med legen din, fordi langtids effektene kan variere mellom individer.

3. Hvor raskt kan jeg forvente å miste vekt med Xenical?

Vekttap kan variere mellom individer, men generelt kan man forvente å begynne å se resultater etter flere uker til måneder med bruk. Orlistat fungerer best når det kombineres med en kaloriredusert diett og regelmessig fysisk aktivitet.

4. Kan jeg bruke Xenical hvis jeg har diabetes?

Ja, Xenical kan brukes hos personer med type 2 diabetes. Faktisk kan det bidra til å forbedre glykemisk kontroll når det tas i tillegg til andre diabetesmedisiner. Men det er alltid viktig å diskutere dette med legen din før du starter med nye medisiner.

5. Er Xenical trygt å bruke under graviditet og amming?

Som en generell regel, er vekttap medisiner inkludert Xenical, ikke anbefalt under graviditet eller amming. Dette skyldes mangel på omfattende studier på effekten av disse legemidlene under disse forholdene. Du bør konsultere helsepersonell for å diskutere trygge vekttap alternativer hvis du er gravid eller ammer.

6. Hva skjer hvis jeg glemmer en dose Xenical?

Hvis du glemmer en dose Xenical, ta den så snart du husker det, med mindre det er nesten tid for neste dose. I så fall, hopp over den glemte dosen og fortsett som vanlig. Du skal ikke ta en dobbel dose for å kompensere for en glemt dose.

7. Trenger jeg å endre kostholdet mitt mens jeg tar Xenical?

Ja, det er anbefalt at du følger en kaloriredusert, balansert diett som inneholder ikke mer enn ca. 30% av kalorier fra fett. Orlistat virker ved å blokkere absorpsjonen av fett fra kostholdet ditt, så hvis du spiser for mye fett, kan du oppleve uønskede gastrointestinale bivirkninger. Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet vil også bidra til suksessen for vekttap.

Related Products